Etusivu arrow Itsepoimintaohjeita
ITSEPOIMINTAOHJEITA | Tulosta |


Itsepoiminta on mukava tapa kerätä marjat talven varalle. Poimintaan voi osallistua koko perhe. Marjaretki on mukavaa hyvin hoidetuilla viljelmillä myös perheen pienemmille.
saskapiirros-kopiointi.jpg 

Tilamme vadelma ja saskatoon viljelysten rivivälit ovat lyhyeksi leikattua nurmea, joten aurinkoisella säällä pärjäät ilman kumisaappaita. Vadelma- ja saskatoonpensaat ovat istutettu riveihin, jotka pidetään kapeana poiminnan helpottamiseksi ja sadon laadun parantamiseksi. Vadelmat ovat tuettuja V-asentoon. Marjat ovat siten helppo poimia. Vadelmia kypsyy myös pensaiden sisään ja vadelman varret ovat piikkisiä, joten varaa mukaan pitkähihainen pusero. Saskatoon pensaat ovat piikittömiä ja marjat ovat helppoja poimia.

vattupiirros-kopiointi.jpg

Voit kerätä marjat omaan astiaan. Vaihtoehtoisesti meillä on tarjota kartonkisia marjalaatikoita ja – koreja sekä muovirasioita. Kartonkisien laatikoiden tilavuus on n. 5 – 6 kg marjoja. Kartonkisten marjakorien tilavuus on n. 2,5 – 3 kg marjoja. Muovirasioihin mahtuu marjoja n. 250 g.

Tilaltamme opastetaan marjojen poimintaan. Pyrimme siihen, että itsepoimijoille marjoja on reilusti kerättäväksi. Tämän vuoksi varaathan poiminta-ajan Tuulikin kanssa, puh. 040 825 7629.